2014. szeptember 9.

Catherine ismét gyermeket vár!

A brit királyi ház tegnap jelentette be, hogy William és Catherine második gyermeküket várják. A hercegi pár és a két család nagyon izgatott és boldogan fogadták a nagy hírt. William és Catherine első gyermeke, a kis George herceg 2013. július 22-én született. A két gyermek között kicsi lesz a korkülönbség, hiszen George nem lesz két éves, mire öccse vagy húga megérkezik. A második baba érkezése valószínűleg áprilisra vagy májusra várható, de a születés időpontjáról nem szólt a hivatalos bejelentés. 
A terhesség még nem érte el a 12. hetet, egyéb esetben nem is szokták ilyen korai szakaszban bejelenteni a várandósságot, de a 32 éves Catherine ugyanúgy, ahogy első terhességénél, most is súlyos rosszullétektől (hyperemesis gravidarum) szenved. 2012 decemberében is emiatt volt kénytelen az udvar felfedni a várandósság tényét, hiszen a hercegnét kórházba kellett szállítani, annyira súlyos volt az állapota. Most nem szorul kórházi kezelésre, orvosai otthonában, a Kensington-palotában ápolják és kezelik. 
Ezen a héten több hivatalos program is szerepelt Catherine naptárjában, a rosszullétek miatt azonban kétségessé vált, hogy a hercegné meg tud-e jelenni az eseményeken. Ez is indokolttá tette a bejelentés megtételét. A hétfői programját, melyen együtt jelent volna meg férjével, a bejelentés után nem sokkal törölték, és William egyedül látogatott Oxfordba. Egyelőre a többi programról még nem lehet biztosat tudni, a hercegné állapotától függ majd részvétele. Nem sokkal korábban jelentették be azt is, hogy szeptember végén Catherine megteszi első, szóló, tengerentúli hivatalos utazását, mégpedig Máltára. Azonban a terhesség miatt ez a látogatás is bizonytalanná vált, az udvar még nem nyilatkozott ez ügyben. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése