2015. április 10.

A királyi baba érkezésére várva ...

Hamarosan megszületik William és Catherine második gyermeke, akit az Egyesült Királyságban és a világ számos részén izgatottan várnak. A hercegi pár a napokban kiadott egy nyilatkozatot, melyben köszönetet mondanak az embereknek a feléjük áradó melegségért és szeretetért. Rendkívül hálásak a sok támogatásért, melyet az Egyesült Királyságban és a világ más részein élő emberektől kaptak az utóbbi hónapokban, és örülnek, hogy ilyen sokan osztoznak izgatottságukban a baba érkezése kapcsán.

A hivatalos közlemény szerint a baba érkezése április második felében, illetve a hónap vége körül várható - a legelterjedtebb feltételezés, spekuláció szerint a szülés időpontja április 25. lesz. Annyi biztos, hogy a kiválasztott kórház előtti utcát április utolsó két hetére lezárta a rendőrség. 

A hercegi család jelenleg vidéki birtokán, a norfolki Anmer Hallban él, de Catherine a terhesség utolsó heteire a pár londoni rezidenciájára, a Kensington-palotába költözik, mely közel fekszik a klinikához. A baba a tervek szerint a St. Mary's kórház Lindo Wing nevű szülészeti magánklinikáján jön majd világra - ugyanott, ahol 2013-ban bátyja, George herceg is született. Ugyanakkor más kórházak is készenlétben állnak, ha előbb indulna meg a szülés, és Catherine még nincs Londonban. 

Miután a hercegnét kórházba szállították, hivatalos közleményben értesítik a nyilvánosságot, hogy megkezdődött a vajúdás. A második sajtóközlemény már a baba születése után jelenik majd meg, ez fogja tartalmazni a baba nemét (melyet a hercegi pár egyelőre titokban tart), a súlyát és a hosszát, illetve a születés idejét. A kis hercegnő vagy herceg világra jöttéről legelőször a királynőt tájékoztatják, majd a családot, és a miniszterelnököt. Csak ezt követően értesülhet a sajtó és a világ a hírről hivatalos közlemény formájában. Ha a baba este 10 óra után születik meg, akkor csak másnap reggel tájékoztatják a sajtót és a nyilvánosságot. 

A tervek szerint a szülés után néhány napig Londonban marad a család, majd visszautaznak Norfolkba, vidéki birtokukra. 

A kis hercegnő vagy herceg érkezésének alkalmából az eseményre emlékeztető, ötfontos érmét fognak kibocsátani. Ezenkívül készül egy másik különleges emlékérem is, melyet azok a babák kapnak majd ajándékba, akik a királyi babával egy napon jönnek világra.

A születendő baba nevével kapcsolatban is izgatott találgatások folynak az Egyesült Királyságban. A legtöbben arra tippelnek, hogy kislány lesz a hercegi pár második gyermeke - ez esetben az emberek által tippelt legnépszerűbb nevek az Alice, az Elizabeth és a Charlotte, de esélyes a Victoria, az Alexandra, illetve a Mary is. Fiú esetén pedig a következő nevek állnak a lista élén: Richard, James és Arthur

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése